Соціологія: пер. с англ.

Автор: | Рік видання: 1999 | Видавець: Київ: Основи | Кількість сторінок: 726

Дисертаційні або тривалі дослідження

Іноді ви можете скористатися з бібліотечних фондів, працюючи над певним дослідним проектом, наприклад, при написанні дисертації. Таке завдання може вимагати більш ґрунтовних, ніж у випадку звичайного дослідження, пошуків відповідних джерел.

Якщо ви потребуєте статистичної інформації про Британію, варто почати з книжки "Соціальні тенденції" (Social Trends), яка щороку публікується урядом (HMSO). "Соціальні тенденції" містять добірну статистичну інформацію з багатьох аспектів соціального життя Британії. Подальша інформація міститься в "Загальному опитуванні домогосподарів" (General Household Survey), а детальніші статистичні дані можна взяти із "Щорічного статистичного резюме" (Annual Abstract of Statistics); останні два видання теж є державними.

Для соціолога-дослідника багато цінної інформації дають газетні статті. Кілька газет є виданнями, які іноді називають "щоденниками для нотаток". Вони не тільки подають актуальну інформацію, а й публікують витяги з промов у парламенті, звітів уряду та інших офіційних джерел. Найважливішими з таких видань у Британії є "Тпе Times", "Guardian" та "Independent", кожне з котрих публікує покажчик тем та прізвищ, що з'являються на їх сторінках.