Соціологія: пер. с англ.

Автор: | Рік видання: 1999 | Видавець: Київ: Основи | Кількість сторінок: 726

Дивись також:

БЕЛЛ

Белл (Bell) Даниел (Ю.05.1919, Нью-Йорк) - американский социолог, специалист в области истории обществ, мысли, политических ...

Нові національні газети

Серед інших газет Британії у 1980-х роках виходили "Indеpendant", "Today", "News on Sunday" та "Sunday Sport". Доля двох останніх є повчальною і служить пересторогою тим, хто хотів би підвищити стандарти британської преси. "News on Sunday" почала виходити 1987 року. Це була політично незалежна газета, що належала не окремому підприємцеві, а тресту. її метою мала бути "відкрита демократичність". Вона була покликана сприяти соціальній справедливості і "протистояла усім формам статевої, расової та іншої дискримінації, що заперечує здібності та потенціал особи".

Цілком відмінним утвором була "Sunday Sport", що належала Дейвіду Салівену. Ті політика зводилася до "грудей, сідниць, QPR і гасла "до біса з вашими гомиками". Газета призначалася для чоловіків віком від 16 до 35 років. Працівники "News on Sunday" вважали цю газету "виданням для покидьків" і негайно запропонували провести рекламну кампанію на захист своєї газети під гаслом: "Замість грудей — море яєць". Проте з причини поганого тону кампанії від неї довелося відмовитися.

Перше видання "News on Sunday" почалось інформацією про злидарів Латинської Америки. Того ж дня "Sunday Sport" опублікувала передову статтю "Сексуальна оргія королівського дому" — інформацію про порнографічний фільм, що знімався у розкішному будинку лорда Гертфорда. "News on Sunday" після кількамісячного існування збанкрутувала, тимчасом як "Sunday Sport" публікується й досі і має тираж 500 тисяч примірників (Trowler, 1994).

Загалом газети відіграють у суспільстві меншу, ніж колись, роль. З ними конкурують інші поширені мас медіа, зокрема телебачення.