Соціологія: пер. с англ.

Автор: | Рік видання: 1999 | Видавець: Київ: Основи | Кількість сторінок: 726

Дивись також:

КОНВЕРСИЯ

(от лат. conversio - превращение, изменение) - политика принципиального изменения военной, милитаризационной структуры общест­ва. Конверсия ...

ГЛОБАЛЬНЫЕ ПРОБЛЕМЫ

современности - (от лат. globus - шар) - главные, ключевые проблемы, отрешения которых зависит само ...

Вибори 1992 року

Під час виборів 1992 року спостерігалося збільшення числа прибічників лейбористів на 2 відсотки; консерватори зберегли у парламенті переважну більшість, хоча ця більшість значно поменшала. Частина населення, що голосувала за торі, залишалася досить стабільною з 1979 року (тоді вона становила 44,9 відсотка) до 1992 року (42,8 відсотка). Частина прибічників лейбористів була більшою від найнижчого рівня 1983 року (тоді вона становила менше ЗО відсотків), У 1992 році лейбористи здобули 36,2 відсотка голосів. І все-таки це було менше, ніж у 1979 році. Третя партія, Ліберальні демократи, здобула 18,3 відсотка, що означало спад її популярності після двох останніх кампаній.

Незважаючи на послідовну підтримку усіх трьох партій, проведене під час виборів дослідження виявило наявність значної кількості альтернативних голосів. Опитування групи, що складалася з 1500 виборців, показало, що 21 відсоток з них становили ті, хто зробив свій вибір лише в останній тиждень кампанії.

Загалом результати виборів підтвердили тезу про перестановку прибічників, водночас показавши, що така перестановка відбулася глибше у лавах неконсерваторів. Це загострило проблему популярності Лейбористської партії; вибори 1992 стали четвертими поспіль, що їх виграли торі.